Ga terug
+ servings
Eetbaar cakebeslag
Recept afdrukken
2.86 van 54 stemmen

Eetbaar cakebeslag

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 10 bollen

Equipment

  • oven met bakplaat
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 300 gr patent bloem
  • 200 gr roomboter - op kamertemperatuur
  • 100 gr kristalsuiker
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 100 gr chocolatechips
  • 50 gr Birthday sprinkles*
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Verspreid de bloem over de bakplaat en schuif deze in de oven. Haal iedere 1-2 minuten de bloem uit de oven om deze goed om te scheppen. Verwarm de bloem ongeveer een minuut of 5 in totaal tot deze een temperatuur van 75℃ heeft bereikt. Laat de bloem afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Verwijder eventuele delen van de bloem die verkleurd zijn. Wat je wil is dat de bloem die je gaat gebruiken voor het cakebeslag, na het verwarmen nog net zo wit is als ervoor.
  • Schep ondertussen de boter, suikers en vanille-aroma om tot een romig mengsel.
  • Voeg de 250 gram van de afgekoelde bloem en alle andere ingrediënten toe. Schep goed om tot een lekker cakebeslag.

Notities

*Ik gebruik de 'rainbow strands' van Bakd.nl.