Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bacon Cheddar Rolls

Gemaakt met Pizzadeeg: 12-14 stuks
Gemaakt met Croissantdeeg: 6 stuks

Ingrediƫnten

Bacon Cheddar Rolls - Pizzadeeg

  • 150 gram bacon
  • 1 rol pizzadeeg + tomatensaus 3 el van de tomatensaus
  • 150 gram cheddar kaas geraspt
  • een beetje gedroogde oregano

Bacon Cheddar Rolls - Croissantdeeg

  • 150 gram bacon
  • 1 rol croissantdeeg XL
  • 150 gram cheddar kaas geraspt
  • 2 el tomatensaus (of pizzasaus; een saus met kruiden)
  • een beetje gedroogde oregano

Instructies

  • Zoals je ziet is het voor de twee verschillende soorten rolls, bijna hetzelfde recept. Enkel het deeg is anders en daarmee ook de oventijd.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak in een droge pan de plakjes bacon aan beide kanten. Dit hoeft niet totdat het krokant is, gewoon totdat het hier en daar een beetje bruin begint te kleuren.
  • Rol vervolgens het deeg uit en verdeel de saus erover, en daarna de plakken bacon.
  • Strooi 130 gram cheddar over de bacon, en rol het deeg op vanaf de lange zijde.
  • Snijd met een groot mes stukken van ongeveer 2 centimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de resterende cheddar kaas erover, en maak af met een klein beetje oregano.
  • Schuif in de oven; rolls van pizzadeeg 20 minuten en als je ze met croissantdeeg maakt dan 12-15 minuten.