Ga terug
–+ servings
Msemmen
Recept afdrukken
No ratings yet

Msemmen

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 200 gr griesmeel
  • 200 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 250 ml warm water
  • olie

Instructies

  • Doe de griesmeel, bloem, zout en het water in een kom en kneed het geheel met de keukenmachine met deeghaken tot een soepel deeg.
  • Vet een deel van het aanrecht lichtjes in met een beetje olie en leg hier de deegbal op. Dek af met een schone theedoek en laat het 15 minuten rusten.
  • Rol een langwerpige staaf van het deeg en verdeel deze in 6 gelijke stukken. Vorm bolletjes van ieder deel deeg.
  • Leg de theedoek over de deegbolletjes en laat 10 minuten rusten.
  • Vet het aanrecht in met olie en leg daar een deegbolletje op.
  • Veeg of druk het deeg met behulp van je handen uit tot een flinterdunne ovalen plak (van ongeveer 40x30cm). Vet eventueel je handen in met een beetje olie als je merkt dat het deeg teveel blijft plakken aan je handen. Het deeg mag zo dun zijn dat het bijna doorzichtig wordt.
  • Vouw de onderzijde van de plak deeg naar het midden en vouw de bovenzijde daar overheen. Vouw vervolgens de linker en rechterkant van het deeg naar het midden tot een vierkant pakketje.
  • Druk het opgevouwen pakketje deeg uit tot een vierkant van ongeveer 20x20 cm.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak de Msemmen aan weerszijden bruin, gedurende 5 minuten.
  • Leg de gebakken Msemmen op een bord, bedekt met een theedoek zodat ze warm en zacht blijven.