Ga terug
+ servings
Witte chocoladekoeken met zeezout
Recept afdrukken
No ratings yet

Witte chocoladekoeken met zeezout

Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 280 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 220 gr ongezouten roomboter
  • 150 gr kristalsuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • zeezout
  • witte chocolate chips

Instructies

  • Doe de boter samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker in een kom en klop dit luchtig tot het mengsel wit begint te kleuren.
  • Doe de eidooier in de kom en klop ook deze er goed door.
  • Voeg vervolgens het bakpoeder en de bloem toe en kneed dit met een elektrische mixer tot een koekbeslag.
  • Voeg het zout en de chocolate chips toe en roer dit er nog even kort doorheen.
  • Vorm een bal van het koekdeeg en pak dit in in plasticfolie. Leg het koekdeeg minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal van het koekdeeg en druk ze iets plat. Verspreid ze met voldoende tussenruimte over de bakplaat.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar tot de randjes bruin zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.