Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Key Lime Pie met Kokos

Porties: 1 taart

Ingrediënten

Bodem

  • 240 gram biscuitjes
  • 125 gram roomboter
  • 2 el kokosrasp

Vulling

  • 2 blikken gecondenseerde melk
  • 8 eidooiers
  • 30 gram kokosrasp
  • 5-6 limoenen sap + van 2 limoenen ook rasp

Topping

  • 4 eiwitten
  • 50 gram suiker

Extra

  • kokosrasp
  • limoenrasp

Instructies

Bodem

  • Vermaal de biscuitjes tot kruimels in een foodprocessor, en smelt ondertussen de roomboter.
  • Roer de kokosrasp door de koekkruimels heen en stort de kruimels vervolgens in de steelpan met gesmolten boter. Roer goed door elkaar en stort het geheel vervolgens in een taartvorm (met losse bodem).
  • Verdeel de kruimels en druk goed aan, ook bij de randen.

Vulling

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de gecondenseerde melk in de kom van de keukenmachine, en voeg daar ook de eidooiers aan toe. Meng op een rustige stand tot een egale massa. Voeg nu ook de limoenrasp en de kokosrasp toe. Als laatste voeg je het sap van de limoenen toe, en let er bij deze stap op dat het beslag niet te zuur wordt (af en toe even proeven).
  • Mix alles goed door elkaar en stort de vulling op de koekbodem.
  • Schuif in de oven voor 30 minuten.
  • Wanneer de taart klaar is laat je deze afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast.

Topping

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Klop de eiwitten op met een mixer. Voeg halverwege het proces de suiker toe en mix vervolgens totdat de eiwitten stijf zijn en een parelmoer glans zichtbaar is.
  • Lepel de opgeklopte eiwitten op de taart en schuif in de oven voor slechts een paar minuten zodat de eiwitten een beetje bruin kleuren. Blijf hierbij, want het kan snel gaan!
  • Maak de taart uiteindelijk af met wat limoen- en kokosrasp.