2kleine auberginesin langwerpige plakken van ong. 1/2cm dik
200gramkruimige aardappelenin schijfjes
Bechamelsaus
40gramroomboter
40grambloem
1/2literhalfvolle melk
4elParmezaanse kaaspoeder
peper
zout
Instructies
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de champigons hierin totdat ze een mooi kleurtje krijgen.
Maak ondertussen de tomatensaus door in een andere pan een beetje olijfolie te verhitten, en vervolgens de gesnipperde ui en knoflook toe te voegen. Bak heel even en voeg vervolgens ook de tomatenblokjes toe.
Voeg ook de nootmuskaat, oregano en kaneelpoeder toe aan de tomatensaus en laat het geheel minimaal een half uurtje pruttelen. Roer af en toe even door.
Ondertussen grill je de plakken aubergine in een grillpan of onder een contactgrill.
Voeg nu alles samen. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verdeel een beetje tomatensaus over de bodem. Beleg de bodem vervolgens met de aardappelschijfjes en giet er een beetje tomatensaus overheen. Daar bovenop leg je alle plakken aubergine en tenslotte de champignons. Giet alle overige tomatensaus er overheen en maak af met de bechamelsaus.
Schuif in de oven voor 40-50 minuten op 180℃.
Notities
Voor dit recept is een ovenschaal van ongeveer 26x17cm aan te raden.