Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte hamburgerbroodjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 zakje instant gist - 7 gram
  • 125 ml warm water
  • 125 ml volle melk - lauwwarm
  • 1 ei
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 450 gr patent bloem
  • 1 el boter - gesmolten
  • optioneel: sesamzaadjes

Instructies

  • Los de gist op in het warme water en laat dit even staan tot het goed begint te bubbelen.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten met uitzondering van de boter in de kom van een keukenmachine en kneed het geheel tot een elastisch en licht plakkerig deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek af met een theedoek en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Druk na een uur de lucht uit het deeg. Verdeel het brooddeeg in zes delen (of acht als je kleinere broodjes wilt) en bol ieder deel op tot een mooi bolletje.
  • Leg de deegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een theedoek en laat nog eens 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
  • Smeer de bovenkant van de broodjes in met gesmolten boter en strooi er eventueel sesamzaadjes overheen.
  • Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze gebruikt.