Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Ingrediƫnten

  • 600 gram kipgehakt gekruid
  • 3 sneetjes casinobrood wit
  • melk
  • 30 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 270 gram zongedroogde tomaatjes, julienn uitlekgewicht
  • 1 el tomatenpuree, le Verdurine
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 15 gram verse basilicum fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas in poedervorm
  • peper
  • zout
  • roomboter om in te bakken

Instructies

  • Snijd de korst van het brood af en dompel ze in een kom met melk. Knijp ze daarna uit en voeg het brood toe aan het gehakt.
  • Zorg dat de pijnboompitjes geroosterd zijn, en snijd de zongedroogde tomaatjes julienne nog iets kleiner, en voeg dit dan samen met alle andere ingrediĆ«nten toe aan het gehakt.
  • Kneed er ongeveer 20-22 ballen van. Kleiner kan natuurlijk ook, dan heb je er meer.
  • Verhit en klont roomboter in een koekenpan en bak de ballen romdom bruin. Laat ze op iets lager vuur nog even doorgaren. Klaar als jij er eentje getest en goedgekeurd hebt!