Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3.28 van 72 stemmen

Vegetarische Rendang van Jackfruit

Ben je dol op de smaak van Indonesische Rendang maar zou je het gerecht wel eens vegetarisch willen maken? Dat kan! Deze Jackfruit Rendang is minstens net zo lekker.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: jackfruit, jackfruit rendang, rendang, slowcooker, vegan, vegetarisch
Porties: 4 personen

Equipment

  • zeef
  • braadpan met deksel

Ingrediënten

  • 2 blikken Jackfruit - 800 gr in totaal
  • 1 blik kokosmelk - 400 ml
  • 1 stengel citroengras - gekneusd
  • 4 blaadjes kaffir limoen
  • 2 laurierblaadjes

Voor de boemboe:

  • 1 el sambal oelek
  • 2 tl korianderpoeder
  • 4 sjalotten - gepeld en in kwarten
  • 6 teentjes knoflook - gepeld
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gember
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl laos
  • 1/2 tl kurkuma

Instructies

  • Doe de jackfruit in een zeef en spoel goed af onder de kraan. Laat de jackfruit uitlekken.
  • Maal voor de boemboe alle ingrediënten met elkaar fijn in een hakmolen, foodprocessor of vijzel.
  • Verhit een klein beetje olie in een braadpan en bak hierin de boemboe 2 minuten aan.
  • Voeg vervolgens de jackfruit toe en bak deze al omscheppend nog een paar minuten mee.
  • Doe de kokosmelk, citroengras, kaffir limoen en laurierblaadjes in de pan. Roer goed door en breng de kokosmelk aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de Jackfruit Rendang 30 minuten met de deksel op de pan pruttelen.
  • Haal na 30 minuten de deksel van de pan en laat de rendang nog eens 60 minuten op laag vuur stoven zodat het vocht indikt. Roer af en toe door om te voorkomen dat de rendang aanbrandt.
  • Serveer de rendang met rijst, pittige boontjes en zoetzuur.