Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoensalade met Pancetta en Pistache

Ingrediƫnten

  • 1 flespompoen
  • 80 gram pancetta
  • 50 gram pistache nootjes geroosterd
  • 5 el rozemarijn olijfolie
  • 1/2 Spaanse peper fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de pompoen in de lengte door de helft, schep de pitjes eruit en besprenkel beide helften met een beetje olijfolie. Leg met de bolle kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor 45 minuten.
  • Bak ondertussen de pancetta in een droge koekenpan knapperig. Laat de plakjes uitlekken op een paar vellen keukenpapier.
  • Wanneer de pompoen gaar is (test even met een vork in het dikste gedeelte van de pompoen), snijd je de schil eraf. Snijd vervolgens de pompoen in dunne plakken.
  • Verdeel de plakken over een grote schaal (ik heb de hele kleine plakjes hier niet gebruikt, dus mogelijk heb je aan een halve pompoen genoeg als je dat wel doet).
  • Breek de pancetta in kleine stukjes en verdeel deze over de pompoen. Hak de geroosterde pistachenootjes grof en verdeel deze samen met de Spaanse peper ook over de pompoen.
  • Maak af met wat rozemarijn olijfolie (schud de fles even zodat er ook stukjes rozemarijn meekomen).