Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Zalmsalade

Ingrediƫnten

Marinade

  • 150 gram gerookte zalm - haasje, in blokjes gesneden
  • 1,5 el sesamolie + extra voor garnering
  • 1 el sojasaus + extra voor garnering
  • 1 tl zoete chilisaus
  • 1/4 tl cayennepeper - meer naar smaak + extra voor garnering
  • 1/2 el zwarte sesam

Overig

  • een handje veldsla
  • een handje rucola
  • een handje radijsjes - in partjes
  • 100 gram sugar snaps
  • 1/2 avocado - in plakken
  • pittige kiemgroenten
  • zeezout

Instructies

  • Begin met het mengen van alle ingrediĆ«nten voor de marinade en roer hier vervolgens de zalmblokjes door. Zet aan de kant.
  • Meng nu de veldsla met de rucola (ik breek de rucola altijd een beetje voor meer smaak) en leg dit op een groot bord of doe het in een schaal.
  • Verhit een beetje sesamolie in een pan en bak hier de de sugarsnaps 3 tot 4 minuten in.
  • Verdeel vervolgens de sugarsnaps, radijsjes, avocado en zalmblokjes over de sla.
  • Maak de salade af met een beetje sojasaus, sesamolie, eventueel een beetje zeezout en als laatste een beetje chilipeper en de kiemgroenten.