Ga terug
+ servings
Tortillachips met warme kaasdip
Recept afdrukken
No ratings yet

Tortillachips met warme kaasdip

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 Santa Maria Soft Tortilla with whole wheat
  • scheutje zonnebloemolie
  • 250 ml volle melk
  • 1 1/2 el maïzena
  • 150 gr cheddar - geraspt
  • 50 gr rundergehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 el Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 1 tomaat - in blokjes
  • peper
  • verse peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snijd de volkoren tortillawraps in driehoekjes* en verspreid ze over de bakplaat.
  • Besprenkel de ongebakken chips met zonnebloemolie en bak ze in het midden van de oven in 10 minuten krokant.
  • Roer ondertussen de maïzena door de melk tot deze is opgelost.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak deze mee tot de ui glazig is geworden.
  • Voeg de Taco Seasoning Mix aan het gehakt en de ui in de pan toe en schep goed om.
  • Verwarm de melk met maïzena onder continu roeren op het vuur. Breng zachtjes aan de kook en kook net zolang tot de melk dik wordt.
  • Voeg dan de geraspte kaas en gemalen peper toe en roer goed door tot de kaas helemaal is gesloten.
  • Schep tot slot het gehaktmengsel en de tomaat door de kaassaus.
  • Strooi verse peterselie over de warme kaasdip en serveer deze direct met de versgebakken chips.

Notities

*Perfecte driehoekjes hoeft natuurlijk niet hè, we gooien geen wraps weg!