Ga terug
+ servings
Manti - Turkse Ravioli
Recept afdrukken
3.57 van 23 stemmen

Manti (Turkse Ravioli)

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 500 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 200 ml water

Voor de vulling:

  • 200 gr lamsgehakt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 1 ui - heel fijn gesnipperd
  • peper en zout

Voor de tomatensaus:

  • 50 gr boter
  • 3 el Turkse tomatenpuree
  • 4 el gezeefde tomaten

Voor de yoghurtsaus:

  • 500 gr Turkse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook - geraspt

Instructies

  • Maak vast de yoghurtsaus door de knoflook door de yoghurt te roeren. Zet dit in de koelkast zodat de knoflooksmaak lekker in de yoghurt kan trekken.
  • Doe voor het deeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed goed door tot een stevig deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten.
  • Schep voor de vulling alle ingrediënten om.
  • Verdeel het pastadeeg in vieren. Rol ieder deel deeg uit tot een zo dun mogelijke plak. Bij voorkeur 1 - 2 mm dik.
  • Snijd het pastadeeg in vierkantjes van 1,5 x 1,5 centimeter en leg op ieder plakje een heel klein schepje van de gehaktvulling. Met een klein schepje bedoel ik nog geen halve theelepel.
  • Pak de mini velletjes deeg met de vulling op. Vouw de zijdes van het deeg naar elkaar toe en duw vervolgens de punten naar elkaar toe zodat je een buideltje krijgt. Doe dit tot je al het deeg en de vulling hebt gebruikt.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de manti in ongeveer 5 minuten gaar. De buideltjes komen bovendrijven als ze gaar zijn, net als tortellini.
  • Smelt ondertussen de boter in een kleine koekenpan en bak hierin de tomatenpuree en gezeefde tomaten 5 minuten mee.
  • Schep de gare manti op een bord, lepel hier flink wat van de knoflookyoghurt overheen en schep vervolgens de tomatensaus op de yoghurt.