Ga terug
+ servings
Pecanbroodjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Pecanbroodjes

Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg - ontdooid
  • 150 gr ongebrande pecannoten - plus extra
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 tl honing
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 ei - losgeklopt
  • 100 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de pecannoten samen met 50 gr kristalsuiker, de honing en het vanille-extract in een foodprocessor en maal het geheel net zolang tot er spijs ontstaat.
  • Verdeel de plakjes bladerdeeg denkbeeldig in drieën. Snijd de delen links en rechts in reepjes van 1 cm dik.
  • Verdeel een lepel pecanspijs over het midden van het bladerdeeg en vouw vervolgens de reepjes die je zojuist hebt gesneden kruislings over het spijs heen.
  • Leg de pecanbroodjes op de bakplaat en smeer ze in met losgeklopt ei.
  • Bak de pecanbroodjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Maak tijdens het bakken suikersiroop door het restant kristalsuiker in 100 ml water aan de kook te brengen. Laat 5 minuten flink koken en draai het vuur daarna uit.
  • Smeer de pecanbroodjes zodra ze uit de oven komen in met de suikersiroop en bestrooi ze met nog wat gehakte pecannootjes.

Notities

Het bladerdeeg voor de pecanbroodjes snijd je op de volgende manier: