Ga terug
Recept afdrukken
3.91 van 11 stemmen

Rijstsalade met kerriekip en mango

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 200 gram basmatirijst

Marinade

  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl hot currypoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 6 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1/2 rode peper

Dressing

  • 3 el sesamolie
  • 3/4 limoen sap
  • 1 el honing
  • 1 el vissaus

Overig

  • 1 avocado in blokjes of plakken gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 verse mango in blokjes gesneden

Instructies

  • Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen in een kom. Voeg de kipdijfiletreepjes toe en roer goed door. Zet aan de kant en laat een half uurtje intrekken.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de kip op hoog vuur goudbruin.
  • Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
  • Voeg nu alles samen; de gebakken kip (laat de kipstukjes even uitlekken), rijst, rode paprika, avocado en mango. Hussel alles door elkaar en verdeel de dressing over de salade.