Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Paasrecept: Gevulde eieren met pesto

Porties: 20 gevulde eieren

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • half bakje verse basilicum + extra voor garnering (ongeveer 7 gram)
  • 10 gram rucola + extra voor garnering
  • 30 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 el Parmezaan + extra voor garnering vlokken
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 avocado

Instructies

  • Kook de eieren 9 minuten, laat ze vervolgens schrikken onder koud water en pel ze allemaal. Snijd ze door de helft en doe het eigeel in de kom van een staande mixer.
  • Maak de pesto door de basilicum, rucola, pijnboompitjes, knoflook, olijfolie, peper en zout met elkaar te mengen tot een pesto in een foodprocessor.
  • Doe de pesto in de kom bij het eigeel en voeg ook de mayonaise en halve avocado eraan toe. Mix tot een egale massa en vul een spuitzak met de vulling.
  • Verdeel de vulling over alle eieren en maak de eieren af met een beetje fijngehakte basilicum, vlokken Parmezaan en rucola.