Ga terug
Recept afdrukken
3.13 van 8 stemmen

Aioli aardappelsalade met spek en haricot verts

Ingrediƫnten

  • een flinke klont roomboter
  • 500 gram krieltjes in de lengte gehalveerd
  • 50 gram ontbijtspek repen
  • 100 gram haricot verts
  • 8 radijsjes in parten
  • een flinke hand veldsla
  • 3 el aioli
  • 1 el water

Instructies

  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gehalveerde aardappeltjes hierin mooi bruin.
  • Terwijl de aardappeltjes bakken, bak je in een andere koekenpan de repen spek krokant. Wanneer ze aan beide kanten mooi gekleurd zijn leg je de repen op een stuk keukenpapier om uit te laten lekken. Snijd er vervolgens kleinere stukken van.
  • Bak in diezelfde pan de haricot verts even kort totdat ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • Meng de aiolie met het water en zet apart.
  • Meng wanneer de aardappeltjes mooi bruin en gaar zijn, alle ingrediĆ«nten behalve de aioli met elkaar. Giet als laatst de aioli over de salade.