Ga terug
+ servings
Pasta puttanesca met geroosterde cherrytomaatjes
Recept afdrukken
3.25 van 8 stemmen

Pasta Puttanesca met geroosterde cherrytomaatjes

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti - eventueel volkoren
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 rode peper - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 350 gr Heinz Tomato Frito
  • 6 ansjovisfilets - op olie
  • 2 el kappertjes
  • 75 g zwarte olijven in ringetjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tros cherrytomaten - aan de tak
  • olijfolie
  • peper
  • verse basilicum - fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃. Leg het trosje cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en peper en rooster de tomaatjes 10 minuten in het midden van de oven.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper aan.
  • Voeg hier vervolgens de Heinz Tomato Frito, ansjovisfilets, kappertjes, zwarte olijven en gedroogde oregano aan toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Kook de puttanesca-saus net zolang als de spaghetti nodig heeft om te garen.
  • Giet de spaghetti af en schep de pasta door de saus.
  • Serveer de Pasta Puttanesca met verse basilicum en de geroosterde cherrytomaatjes.