Ga terug
+ servings
Mac & Cheese met cervelaat en champignons
Recept afdrukken
No ratings yet

Mac & Cheese met cervelaat & champignons

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gr spekblokjes
  • 1 ui - in halve ringen
  • 200 gr cervelaat - in reepjes
  • 250 gr champignons - in plakjes
  • 3 el bloem
  • 50 gr boter
  • 500 ml volle melk
  • 150 gr mozzarella - geraspt
  • 150 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 5 el paneermeel
  • 300 gr pasta - bijv. Macaroni Grande
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een ovenschaal (van ong. 20x30cm) in.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de spekblokjes en cervelaat tot deze vet beginnen vrij te laten.
  • Voeg dan de ui en champignons toe en bak het geheel tot de champignons zacht zijn geworden.
  • Smelt voor de kaassaus de boter in een steelpannetje en bak hierin de bloem zo'n 2 minuten aan.
  • Voeg de melk toe en breng de saus al roerend aan de kook, net zolang tot de saus dikker begint te worden.
  • Voeg dan de geraspte mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer dit door tot de kaas is gesmolten.
  • Giet de pasta af en schep hier het gebakken vlees en de champignons bij. Schenk de kaassaus in de pan en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout en schep de pasta in de ovenschaal.
  • Schep de rest van de Parmezaanse kaas door het paneermeel en strooi dit over de bovenkant van de pasta in de ovenschaal.
  • Bak de Mac & Cheese nog 25 minuten in het midden van de oven tot de bovenlaag lekker krokant is geworden.