Ga terug
–+ servings
Eenpans enchiladaschotel
Recept afdrukken
4 van 26 stemmen

Eenpans Enchiladaschotel

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet - in blokjes
  • 1 zakje Santa Maria Enchilada seasoning mix
  • 1 el bloem
  • 1 ui - in halve ringen
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 6 Santa Maria Soft Tortilla wraps - in reepjes
  • 1 blikje mais - 200 gr, uitgelekt
  • 250 ml kookroom
  • 150 gr Cheddar - geraspt
  • 1 pot Santa Maria Chunky Salsa
  • 125 gr zure room
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Doe de kipfiletblokjes in een kom en voeg hier de bloem en Santa Maria Enchilada seasoning mix aan toe. Schep goed om zodat ieder blokje kip is voorzien van een laagje kruiden.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en doe hier de gekruide kip en de in reepjes gesneden tortillawraps in. Bak dit al omscheppend tot de kip bruin kleurt.
  • Doe vervolgens de halve uiringen en het teentje knoflook in de pan en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Voeg dan de mais en de kookroom toe en kook het geheel 5-7 minuten op laag vuur tot de kip gaar is en de roomsaus begint in te dikken.
  • Strooi de geraspte Cheddar over het gerecht, doe de deksel op de pan en verwarm het geheel nog even 2 minuten tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Maak de Enchilada-schotel af met Santa Maria Chunky Salsa, zure room, in ringen gesneden bosui en verse peterselie.