Ga terug
+ servings
Galette met perzik en aardbei
Recept afdrukken
No ratings yet

Galette met perzik en aardbei

Porties: 1 taart

Ingrediënten

Voor het taartdeeg:

  • 160 gram patent bloem
  • 110 gram koude ongezouten roomboter
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel volle melk
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 2 eetlepels aardbeienjam
  • 200 gram verse aardbeien
  • 1 perzik

En verder:

  • 1 ei losgeklopt
  • 3 eetlepels amandelsnippers
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C en leg een vel bakpapier en de bakplaat klaar.
  • Doe de bloem, het suiker en het zout samen met de koude boter in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Voeg vervolgens de volle melk toe en kneed het deeg tot een bal.
  • Snijd de perziken en de aardbeien in plakjes.
  • Leg het taartdeeg op het vel bakpapier en rol het deeg uit tot een dunne plak.
  • Smeer het midden van het deeg in met de aardbeienjam en verdeel hier het fruit overheen. Vouw vervolgens de randen van het deeg over het fruit.
  • Smeer de randen van de galette in met losgeklopt ei en verdeel hier de amandelsnippers overheen.
  • Leg vervolgens het bakpapier met de galette op de bakplaat en bak de galette in het midden van de oven in 15 - 20 minuten gaar.
  • Laat de fruittaart afkoelen en garneer hem vervolgens met poedersuiker.