Ga terug
+ servings
Huevos Rancheros
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Huevos Rancheros

Porties: 2

Ingrediënten

Voor de tomatensaus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode rode peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • snuf zout

En verder:

  • 6 mini tortillawraps
  • 4 eieren
  • 150 gram zwarte bonen
  • 1 avocado

Instructies

De tomatensaus:

  • Hak de ui, knoflook en rode peper fijn en fruit deze in een beetje olie aan tot het goed begint te geuren.
  • Doe vervolgens de tomatenpuree samen met het paprikapoeder en het komijnpoeder in de koekenpan en bak dit 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes samen met het zout toe en breng de tomatensaus aan de kook. Draai het vuur helemaal laag en laat de saus minimaal 30 minuten (het liefst 60!) pruttelen zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.

En de rest:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en rooster de tortillawraps in de oven tot ze krokant zijn. Dit duurt nog geen 10 minuten.
  • Bak de eieren hoe jij ze lekker vindt. Ik maakte zelf spiegeleitjes; de dooiers waren dus nog zacht.
  • Spoel de zwarte bonen af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snijd de avocado in reepjes.
  • Leg de krokante tortillawraps op een bord en schep hier de zwarte bonen overheen. Leg de spiegeleitjes op het gerecht en garneer de Huevos Rancheros met de gesneden avocado en eventueel een beetje zwarte peper en peterselie.