Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Sunday Cake uit Livigno, Italië

Porties: 1 cake

Ingrediënten

Cake

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram maismeel
  • 400 gram suiker
  • 125 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • snufje zout

Topping

  • 250 gram mascarpone
  • 1 citroen rasp en sap
  • 150 gram poedersuiker

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Voeg alle ingrediënten voor de cake bij elkaar in een kom en mix het tot een egaal beslag.
  • Smeer een ronde taartvorm in met een beetje boter en bestrooi het vervolgens met een beetje bloem.
  • Stort het beslag in de taartvorm en schuif in de oven voor 70 minuten. Officieel moest deze cake 45 minuten in de oven maar toen was hij bij mij absoluut nog niet gaar. Hou hem dus vanaf 60-65 minuten even in de gaten.