Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Cheesy Tomato Meatballs

Porties: 10 gehaktballen

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel meer als dit nodig is
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels zoet paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano gedroogd
  • 1 handje basilicum vers en fijn gesneden
  • 80 gram Parmezaanse kaas poedervorm
  • 25 + 75 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • snufje zout
  • 2 pakjes tomato frito
  • 1 bol mozerella

Instructies

  • Kneed het ei, het paneermeel, de teen knoflook, de tomatenpuree, het zoete paprikapoeder, de oregano, de basilicum, 75 gram van de zongedroogde tomaatjes, 40 gram parmezaanse kaas en het snufje zout goed door het gehakt.
  • Als alles goed gemixt is, draai je er 10 tot 12 ballen van.
  • Braad de gehaktballen in een hapjespan zodat ze rondom mooi bruin worden.
  • Als de ballen bijna gaar zijn voeg je de tomato frito toe. Roer de ballen hier even goed doorheen zodat het geheel verdeeld is.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze plakjes over de tomatensaus in de pan. Strooi ook de overige parmezaanse kaas en de laatste zongedroogde tomaatjes erover.
  • Laat dit met de deksel op de pan zo'n 10 minuten op zacht vuur doorgaren en smelten.
  • Maak af met nog een paar blaadjes basilicum.