Ga terug
+ servings
Snickerdoodles
Recept afdrukken
No ratings yet

Video: Snickerdoodles

Porties: 14 koekjes

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 2 eieren
  • 300 gram patentbloem
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel

Instructies

  • Doe de boter samen met het vanille-aroma en de eieren in een kom en klop dit met een spatel of keukenmachine tot een romig geheel.
  • Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en klop het geheel tot een romig koekdeeg.
  • Pak het koekdeeg in plasticfolie in en leg het vervolgens een uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Roer het kaneelpoeder door de kristalsuiker.
  • Vorm balletjes van het koekdeeg en wentel deze door de kaneelsuiker. Leg de koekballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze lichtjes aan.
  • Bak de Snickerdoodles in het midden van de oven in 10 minuten gaar en laat ze goed afkoelen.