Ga terug
+ servings
Gevulde pastaschelpen met ricotta en bacon
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gevulde pastaschelpen met ricotta en bacon

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram conchiglie
  • 150 gram gebakken spekblokjes
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met olie.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en spoel deze vervolgen af onder de koude kraan.
  • Doe de ricotta in een kom en schep hier 30 gram Parmezaanse kaas en 100 gram spekblokjes door heen. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Halveer de cherrytomaatjes en leg deze op de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met peper, zout en verse basilicum naar smaak.
  • Vul de voorgekookte pastaschelpen met het ricottamengsel en leg deze in de ovenschaal.
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de spekblokjes over de gevulde pastaschelpen. Schenk nog een beetje olijfolie over het gerecht.
  • Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht nog 10 - 15 minuten tot de Parmezaanse kaas gesmolten is.
  • Garneer het gerecht met verse basilicum en serveer direct.