Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.29 van 7 stemmen

Paprika Tomaatsoep met Chorizo

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 3 rode paprika's in blokjes
  • 1 chorizo worst
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder smoke
  • 1 liter water
  • handje verse platte peterselie + beetje extra voor garnering
  • 1 klein blikje kikkererwten

Instructies

  • Bak de gesnipperde ui met een beetje olijfolie in een grote pan glazig.
  • Voeg de geraspte knoflook toe en bak kort mee.
  • Zet het vuur nu zacht en voeg de blikken tomatenblokjes en 2 van de 3 gesneden paprika's toe. Roer het geheel even door.
  • Ondertussen snij je de chorizo in kleine blokjes en bak je deze in een koekenpan tot ze een beetje knapperig zijn. Laat ze na het bakken uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Haal nu de pan soep van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Zet de pan weer terug op het vuur en roer de komijn, paprikapoeder, fijngesneden peterselie en het water erdoor. Voeg ook de laatste kleingesneden paprika toe en laat de soep nog een half uurtje op middelhoog vuur zachtjes koken.
  • Roer voor het serveren de kikkererwten en chorizo erdoor. Maak af met een paar blaadjes peterselie.