Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Pompoensalade met Chilisaus

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gram rucola
  • 1/2 rood uitje gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pompoen
  • 175 gram crème fraiche
  • 2-3 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • klein handje koriander fijn gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Halveer de pompoen, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in stukken van ongeveer 3x3 cm.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid de pompoen erover.
  • Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook en gesnipperde ui. Verdeel dit mengsel over de pompoen en schuif voor zo'n 25-30 min in de oven.
  • Verdeel ondertussen de rucola in een grote schaal en strooi er een eetlepel pompoenpitten over.
  • Als de pompoenstukken gaar zijn verdeel je ook deze over de rucola.
  • Roer nu de crème fraiche los en verdeel wat dotjes over de salade. Schenk de chilisaus over de salade en maak af met de laatste eetlepel pompoenpitten een beetje koriander.