Ga terug
+ servings
Franse uiensoep in Italiaanse bol
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Franse uiensoep in Italiaanse Bol

Porties: 6 kommen*

Ingrediënten

Voor de uiensoep:

  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 900 gram uien in halve ringen
  • 50 gram bloem
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 laurierblaadje
  • 2 liter kippenbouillon

En verder:

  • Italiaanse bollen
  • geraspte kaas

Instructies

  • Smelt het klontje boter in een soeppan en voeg hier de uien aan toe. Bak deze zo'n 30 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht en bruin zijn gekleurd. Roer af en toe goed door om te voorkomen dat de uien verbranden.
  • Doe na een halfuur de bloem en de teentjes knoflook bij de uien in de pan. Schep dit goed om en laat even kort meebakken.
  • Doe dan het laurierblaadje en de kippenbouillon in de pan. Breng de soep aan de kook en laat deze 25 - 30 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep desgewenst op smaak met peper en zout.
  • Als je deze soep in Italiaanse bollen wilt serveren snijd je het kapje van de broodjes af. Bestrooi deze met geraspte kaas. Hol de Italiaanse bollen zoveel mogelijk uit en vul ze met geraspte kaas.
  • Bak de broodjes zo'n 10 minuten in het midden van de oven op 200°C tot de kaas warm en gesmolten is.
  • Schep de Italiaanse bollen vol met de uiensoep en leg de kapjes weer op de broodjes. Serveer direct.

Notities

*Het recept hierboven is bedoelt voor 6 flinke kommen uiensoep. Mocht je de soep zoals ik serveren in Italiaanse bollen, dan kun je er veel meer uithalen. Uiteraard kun je de Italiaanse bol, nadat je deze hebt uitgelepeld, nog een keer vullen met uiensoep.