Ga terug
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Bananencake met witte chocolade

Ingrediƫnten

Cake

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 3 bananen rijp en geprakt
  • 250 gram witte chocolade
  • 1 theelepel vanille-aroma

Topping

  • 100 gram MonChou
  • 100 gram poedersuiker
  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 bananen rijp, 1 geprakt en 1 in schijfjes

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt 100 gram witte chocolade au bain marie.
  • Mix ondertussen de basterdsuiker met de roomboter tot een romig geheel. Voeg hierna de eieren en langzaam het zelfrijzend bakmeel toe terwijl je mixt. Blijf mixen tot er een mooi beslag ontstaat.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe, samen met de geprakte bananen en het vanille-aroma. Mix nog even goed door.
  • Hak 100 gram witte chocolade in stukjes en roer door het beslag.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en zet in de oven voor 45 minuten.

Topping

  • Mix de monchou met de poedersuiker, roomboter en geprakte banaan tot een gladde massa. Zodra de cake is afgekoeld kun je deze topping op de cake smeren.
  • Maak de cake mooi met de plakjes banaan en schaafsel van de overige 50 gram chocolade.