Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.76 van 50 stemmen

Griekse parelcouscous salade

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram parelcouscous
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 komkommer
  • peper
  • handje cherry tomaatjes gehalveerd
  • handje knoflookolijven zonder pit, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui gehalveerde ringen
  • 1/2 blok Feta
  • een paar takjes munt fijngehakt
  • 1/2 citroen sap

Instructies

  • Kook de parelcouscous gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Roer de Griekse yoghurt los, samen met de knoflook. Snijd 1/3 van de komkommer af en rasp deze boven het bakje yoghurt. Roer met een beetje peper door elkaar.
  • Giet de parelcouscous af en spoel even na met koud water. Roer 1 eetlepel van de yoghurt door de couscous.
  • Snijd de overige komkommer in plakjes en halveer deze vervolgens.
  • Meng de komkommer, cherrytomaatjes, olijven en ui met de parelcouscous.
  • Brokkel de feta over de salade, verdeel de munt erover en sprenkel er een beetje citroensap overheen.