Ga terug
+ servings
chocolade-kersen plukbrood
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade-kersen Plukbrood

Porties: 1 brood

Ingrediënten

Voor het chocolade-kersen plukbrood:

  • 1 mix voor witbrood
  • 275 ml lauwwarm water
  • 20 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 pot Hero Original Jam zwarte kersen
  • 150 gr melkchocolade fijngehakt

Voor het roomkaasglazuur:

  • 100 gr naturel roomkaas
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik met een vel bakpapier.
  • Doe de mix voor witbrood, het water en de ongezouten roomboter bij elkaar in een kom. Kneed het geheel tot een soepel brooddeeg. Kneed het deeg vervolgens in bolletjes van 2 centimeter doorsnede.
  • Verwarm de Hero Original Jam even kort in een steelpannetje zodat het vloeibaar wordt.
  • Leg de helft van de brooddeegbolletjes onderin het cakeblik. Schenk vervolgens de helft van de jam hier overheen en verdeel de helft van de fijngehakte chocolade erover.
  • Leg de rest van de brooddeegbolletjes in het cakeblik en schenk de andere helft van de jam over het brood. Verdeel ook de rest van de chocolade over het brood.
  • Bak het zoete plukbrood in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Let erop dat de chocolade niet verbrandt!
  • Roer ondertussen alle ingrediënten voor het roomkaasglazuur door elkaar tot een egaal papje.
  • Schenk het roomkaasglazuur over het brood zolang deze nog warm is. Op die manier zorg je ervoor dat het brood extra plakkerig wordt.
  • Serveer het chocolade-kersen plukbrood direct.