Ga terug
+ servings
Whiskey cheesecakebrownies
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Whiskeybrownies met cheesecakelaagje

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

Voor het browniebeslag:

  • 200 gr pure chocolade
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 50 ml whiskey Drambuie
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Cheesecakelaagje:

  • 125 gr naturel roomkaas
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-aroma
  • 75 gr kristalsuiker

Instructies

  • Bekleed een vierkante bakvorm (20x20cm) met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe voor het browniebeslag de chocolade en roomboter bij elkaar in een steelpannetje en smelt dit al roerend op laag vuur.
  • Klop de donkerbruine basterdsuiker samen met de eieren en de whiskey op. Voeg hier terwijl je blijft kloppen de gesmolten chocolade aan toe.
  • Spatel vervolgens het zelfrijzende bakmeel en het snufje zout door de natte ingrediënten. Stort het beslag in de bakvorm en zet even opzij.
  • Klop voor het cheesecakelaagje alle ingrediënten tot een egaal beslag. Stort dit op het browniebeslag en maak er met behulp van een tapasprikker een marmerpatroon in.
  • Bak de whiskeybrownies in het midden van de oven in 40 - 45 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze aansnijdt.
  • Bewaar luchtdicht buiten de koelkast.