Ga terug
+ servings
De burger van Julius Bar & Grill
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Dé burger van Julius Bar & Grill

Porties: 4 stuks

Ingrediënten

De bun:

  • 8 sneetjes wit Casinobrood normale dikte

JBG-hamburgersaus:

  • 300 gr mayonaise
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 gr Heinz ketchup
  • 8 kleine zure augurkjes fijngesneden
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 2 tl Sriracha chilisaus

Gekarameliseerde ui:

  • 25 gr ongezouten roomboter
  • 3 zoete uien in plakken
  • 25 ml olijfolie
  • 40 gr witte basterdsuiker
  • zout

Runderburgers:

  • 600 gr rundergehakt dry aged
  • 1 el oestersaus
  • 1 el Heinz ketchup
  • 1 ei losgeklopt
  • peper en zout

Toppings (per burger!):

  • 2 el JBG-hamburgersaus
  • 2 el gekarameliseerde ui
  • 2 plakken spek uitgebakken
  • 1 plak Cheddar

Instructies

De buns:

  • Steek met behulp van een koekjessteker grote schijven uit de sneetjes casinobrood. Rooster deze even kort in de oven, broodrooster of een droge koekenpan.

JBG-hamburgersaus:

  • Roer alle ingrediënten voor de JGB-hamburgersaus door elkaar en zet de saus apart.

Gekarameliseerde ui:

  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg hier de olijfolie aan toe. Laat het warm worden en fruit hierin heel zachtjes de uien.
  • Voeg het zout toe zodat het vocht uit de uien verdampt. Hoe langer je de tijd neemt voor het aanfruiten van de uien hoe beter.
  • Voeg na een kwartier de suiker toe. Blijf nu voortdurend roeren tot de uien gaan kleuren, dit duurt zeker een halfuur. De uien zijn goed wanneer ze zoet smaken met een klein bittertje van de karamel.

De runderburgers:

  • Doe alle ingrediënten voor de burgers in een kom en kneed het geheel goed door. Vorm vier burgers van het gehaktmengsel.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de burgers aan weerszijden bruin. De burgers zijn goed wanneer ze een kerntemperatuur van 52°C hebben. Leg zodra je de burgers hebt omgedraaid de Cheddar op het vlees zodat deze kan smelten.

Het bouwen van de burgers:

  • Leg vier runderburgers met de gesmolten Cheddar op vier plakjes getoast casinobrood. Leg hier de uitgebakken plakken spek bovenop en verdeel de gekarameliseerde uien over het spek. Top af met de JBG-hamburgersaus en leg de overige plakjes casinobrood op de burgers.
  • Serveer de burgers direct.

Notities

*Van de hamburgersaus houd je wel wat over. Bewaar deze afgedekt in de koelkast, dan blijft 'ie zeker een paar dagen goed!