Ga terug
+ servings
Capresesalade met balsamicokip
Recept afdrukken
2.86 van 7 stemmen

Capresesalade met balsamicokip

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de dressing/marinade

  • 4 el balsamico-azijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • peper en zout

Voor de salade:

  • 2 kleine kropjes Romaine sla in reepjes
  • 4 kippendijfilets zonder bot
  • 1 handvol cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 avocado in plakjes
  • 150 gr mozzarella bolletjes gehalveerd
  • 150 gr oud stokbrood in stukjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum

Instructies

  • Roer alle ingrediënten voor de dressing/marinade goed door elkaar. Schenk de helft van de marinade bij de kippendijen en wrijf deze goed in.
  • Bak de kippendijen in een koekenpan gaar en snijd ze daarna in reepjes.
  • Leg de romaine sla in diepe kommen en verdeel hier de cherrytomaatjes, avocado, mozzarellabolletjes en balsamicokip overheen.
  • Schep de olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden om met de stukjes stokbrood. Bak de croutons kort in een koekenpan tot ze van de buitenkant bruin en licht knapperig zijn maar van binnen nog zacht.
  • Verdeel de Italiaanse croutons over de salade. Schenk de rest van de balsamicodressing over de salade en verdeel verse basilicum naar smaak over de salade.
  • Serveer de salade direct.