Ga terug
+ servings
Marokkaanse couscoussalade met Harissakip
Recept afdrukken
3.16 van 19 stemmen

Marokkaanse couscoussalade met Harissakip

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 150 gr couscous
  • 200 gr kikkererwten uitgelekt en afgespoeld
  • 1/4 komkommer in blokjes
  • 100 gr cherrytomaatjes in kwarten
  • 1 handvol babyspinazie
  • 1 takje verse basilicum fijngehakt
  • 1 takje verse munt fijngehakt
  • 1 el Harissa
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • snuf zout
  • 60 gr gemengde noten fijngehakt

Voor de kip:

  • 300 gr kippendijen in blokjes
  • 1 el Harissa
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma

Instructies

  • Doe de couscous in een kom en schenk hier kokend water bij. Net zoveel tot de couscous nét onder staat. Dek de kom af en laat de couscous al het water opnemen.
  • Schep de kikkererwten, komkommer en cherrytomaatjes door de couscous. Wacht met het toevoegen van de spinazie tot de couscous volledig is afgekoeld. Voeg de groene kruiden tegelijkertijd met de spinazie toe.
  • Roer de Harissa samen met de olijfolie, het citroensap en een snufje zout tot een dressing. Schep ook deze door de couscoussalade.
  • Schep voor de Harissakip alle ingrediënten door elkaar. Bak de kippendijen in een pan tot ze gaar zijn.
  • Verdeel de warme Harissakip over de couscoussalade en strooi de fijngehakte noten over de salade. Serveer de salade direct of bewaar hem afgedekt in de koelkast.