Ga terug
–+ servings
Quinoa tacobowl
Recept afdrukken
2.50 van 6 stemmen

Quinoa tacobowl met vegetarisch gehakt

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr quinoa (ongekookt)
  • 50 gr zongedroogde tomaat in stukjes
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 150 gr (vega)gehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 100 gr zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gr mais afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 avocado geprakt
  • 2 el refried beans
  • sap van 1/2 citroen

Instructies

  • Spoel de quinoa goed af onder de koude kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de quinoa 10-12 minuten. Haal de pan van het vuur en laat het geheel nog eens 10 minuten rusten. Giet vervolgens de quinoa af.
  • Schep de olijfolie, zongedroogde tomaatjes, peper en zout door de gekookte quinoa en zet dit opzij met de deksel op de pan zodat de quinoa warm blijft.
  • Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie aan. Voeg hier de paprika aan toe tot deze zacht begint te worden.
  • Bak vervolgens het gehakt mee en voeg de specerijen toe. Schep het geheel goed om en houd het gehaktmengsel warm op laag vuur.
  • Schep de gekookte quinoa met de zongedroogde tomaatjes in kommen. Verdeel hier het gehaktmengsel, de tomaat, mais en zwarte bonen overheen.
  • Schep een flinke lepel van de geprakte avocado en refried beans in de bowls en besprenkel het geheel met citroensap.