Spoel de quinoa goed af onder de koude kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de quinoa 10-12 minuten. Haal de pan van het vuur en laat het geheel nog eens 10 minuten rusten. Giet vervolgens de quinoa af.
Schep de olijfolie, zongedroogde tomaatjes, peper en zout door de gekookte quinoa en zet dit opzij met de deksel op de pan zodat de quinoa warm blijft.
Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie aan. Voeg hier de paprika aan toe tot deze zacht begint te worden.
Bak vervolgens het gehakt mee en voeg de specerijen toe. Schep het geheel goed om en houd het gehaktmengsel warm op laag vuur.
Schep de gekookte quinoa met de zongedroogde tomaatjes in kommen. Verdeel hier het gehaktmengsel, de tomaat, mais en zwarte bonen overheen.
Schep een flinke lepel van de geprakte avocado en refried beans in de bowls en besprenkel het geheel met citroensap.