Ga terug
+ servings
Penne met geroosterde aubergine en cherrytomaatjes
Recept afdrukken
2.80 van 5 stemmen

Penne met geroosterde aubergine en cherrytomaatjes

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui in parten
  • 3 teentjes knoflook gepeld en geplet
  • 1 aubergine in blokjes
  • 2 handvol cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 200 gr volkoren penne
  • 2 handenvol rucola
  • 1 handje verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Doe de ui, knoflook, aubergine, cherrytomaatjes en Italiaanse kruiden in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met olijfolie en schep het even goed om. Rooster de groenten in het midden van de oven in 20 minuten zacht.
  • Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Schep de geroosterde groenten in een foodprocessor en maal het geheel fijn. Schep de gemalen groenten in een koekenpan en warm het geheel weer op.
  • Roer de gaargekookte penne door de groentesaus en voeg hier de rucola en basilicum aan toe. Roer goed door tot de blaadjes geslonken zijn.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout en serveer desgewenst met Parmezaanse kaas.