Ga terug
+ servings
Pompoentaart met worst
Recept afdrukken
No ratings yet

Cook the Books: Pompoentaart met worst van Eataly

Porties: 5 personen

Ingrediënten

  • 500 gr pompoen in blokjes
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 3 el Parmezaanse kaas geraspt
  • snufje nootmuskaat
  • 250 gr worstjes ik koos voor Catalaanse rundersaucijzen
  • 1 krop radicchio in reepjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 3 el rode wijn
  • 30 gr boter voor het invetten
  • 1 el vers verkruimeld brood
  • zout

Instructies

  • Doe de pompoen in een diepe pan. Schenk er 100ml water bij, dek af en stoof de pompoen in 15 minuten zacht. Voeg een beetje extra water toe als al het vocht al bijna verdampt is voor de pompoen zacht is.
  • Doe de pompoen in een foodprocessor en pureer tot een romig mengsel. Voeg de eieren, slagroom, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en een snufje zout toe en laat de machine nog een paar seconden draaien tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • Ontvel de worstjes en maak het worstvlees wat fijner.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de reepjes radicchio met een snufje zout toe en bak ze 3 - 4 minuten op middelhoog vuur, tot de radicchio wat vocht loslaat. Voeg vervolgens het worstvlees en de wijn toe en stoof alles 5 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en beboter een ovenschaal van 30 x 20 cm.
  • Doe het radicchio-worstmengsel bij de pompoenmassa en meng goed. Giet het mengsel in de ovenschaal en strooi het verkruimelde brood erover.
  • Bak de 'taart' in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.