Doe de kapucijners samen met de olijfolie, tahin, sambal, citroensap en teentjes knoflook in een foodproccesor. Maal het geheel tot een smeuïge hummus.
Schep de kipreepjes door de shoarmakruiden en zorg ervoor dat ieder stukje vlees voorzien is van een laagje kruiden.
Fruit het uitje aan in een koekenpan tot de ui glazig wordt en goed begint te geuren.
Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze mee tot de buitenkant bruin kleurt. Voeg dan de rode paprika toe. Schep goed om en bak het geheel zo'n 10 minuten tot de kip gaar is.
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ze met een gekarteld mes open en smeer één kant van de broodjes rijkelijk in met de kapucijnerhummus.
Verdeel de ijsbergsla over de broodjes en schep vervolgens de kipshoarma in de pita's.
Serveer de pitabroodjes met kipshoarma en kapucijnerhummus direct.
Notities
*Van de kapucijnerhummus houd je flink wat over maar deze kun je heel goed afgedekt een paar dagen in de koelkast bewaren en gebruiken op andere momenten van de dag.