Ga terug
+ servings
Aardappelgratin met prei en zalm
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Aardappelgratin met prei en zalm

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote aardappelen in dunne plakjes geschaafd
  • 2 preien in halve ringen
  • 300 gr verse zalm in blokjes van 2 cm
  • 250 ml kookroom
  • 1 ei
  • 150 gr gruyère geraspt
  • 1 tl mosterd
  • snuf nootmuskaat
  • peper en zout
  • verse bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal van 25cm in met boter.
  • Was de prei grondig en laat deze goed uitlekken. Bak de prei in een beetje olie zo'n 5 minuten voor tot het net wat zachter wordt.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en schep hier de prei en de stukken zalm op. Bestrooi het geheel met peper en zout. Dek alles af met een volgend laagje aardappelschijfjes.
  • Doe de kookroom, het ei, 100 gr gruyère, de mosterd, nootmuskaat, peper en zout in een kom en kluts het geheel goed op.
  • Schenk het mengsel over de zalm, prei en aardappeltjes in de ovenschaal.
  • Verdeel de rest van de geraspte gruyère over de schaal en bak het gerecht in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
  • Garneer het gerecht met verse bieslook en serveer direct.