Ga terug
Recept afdrukken
4.25 van 4 stemmen

Bulgur Pad Thai Salade

Ingrediënten

  • 500 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 225 gram bulgur
  • 4 eieren
  • 2 limoenen rasp en sap van 1, de andere in partjes
  • 2 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 rode peper in kleine stukjes
  • 1 cm gember geraspt
  • 2 tl honing
  • 175 gram kipfilet in reepjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 100 gram taugé
  • handje verse koriander
  • handje pinda's ongezouten
  • handje gebakken ui

Instructies

  • Breng het water samen met het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de bulgur gaar.
  • Roerbak ondertussen de 4 eieren met een beetje peper en zout en zet aan de kant wanneer dit klaar is.
  • Meng nu het rasp en sap van de limoen met de vissaus, sesamolie, rode peper, gember en honing. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin, samen met 2 el van het limoenmengsel de kipreepjes gaar.
  • Inmiddels is de bulgur gaar; giet deze af en meng met de rest van het limoenmengsel en de stukjes ei. Voeg ook de kip toe en roer goed door.
  • Serveer de bulgur met wat taugé, fijngesneden koriander, pinda's en een partje limoen.