Ga terug
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Frittata met Rucolapesto en Gorgonzola

Ingrediƫnten

Pesto

  • 75 gram rucola
  • 40 gram pijnboompitten geroosterd
  • 6-8 el olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout

Frittata

  • 250 gram kastanjechampignongs in plakjes
  • 4 flinke handen verse spinazie
  • 8 eieren
  • 75 gram Gorgonzola
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de rucolapesto in de keukenmachine en maal tot een egale massa (mogelijk zul je de rucola in etappes toe moeten voegen). Doe de pesto in een schaaltje en zet apart.
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de plakjes champignon kort. Voeg telkens een hand spinazie toe, en roer en wacht tot het geslonken is.
  • Als alle spinazie erin zit, klop je de eieren los en brokkel je de Gorgonzola. Roer de stukken Gorgonzola, samen met wat peper en zout door de eieren en voeg het eimengsel toe aan de spinazie en champignons in de pan.
  • Laat het geheel nu met deksel op de pan stoven, zo'n 15 tot 20 minuten. Vlak voordat de frittata gaar is verdeel je er nog wat dotten pesto over.
  • Laat de frittata heel even afkoelen in de pan zodat je hem er makkelijk uit kunt scheppen.