Ga terug
+ servings
Pasta met doperwtenpesto
Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met doperwtenpesto, ricotta en zalm

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr Orecchiette pasta
  • 75 gr doperwten - diepvries
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 2 el olijfolie
  • 25 gr Pecorino - geraspt
  • 100 gr ricotta
  • 300 gr verse zalmfilet
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken.
  • Kook de doperwten 5 minuten kort voor en doe ze vervolgens samen met de basilicum, knoflook, olijfolie, Pecorino en wat peper en zout in een hakmolentje of foodprocessor. Maal alle ingrediënten fijn tot een gladde pesto.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm in ongeveer 6 minuten (bijna) gaar. De zalm gaart zometeen nog wat verder zodra je deze bij de pasta in de pan doet. Snijd de zalm in grove stukken.
  • Schep de pasta in de pan waarin je zojuist de zalm hebt gebakken en voeg hier de doperwtenpesto en ricotta aan toe. Schep het geheel goed om en laat de pesto warm worden.
  • Schep als laatste de zalm weer door de pasta en breng de pasta op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta in diepe borden en sprenkel er desgewenst een beetje citroensap overheen.