Ga terug
+ servings
Parelcouscoussalade met gegrilde zoete aardappel
Recept afdrukken
4.29 van 7 stemmen

Parelcouscoussalade met gegrilde zoete aardappel

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr parelcouscous
  • 1 middelgrote zoete aardappel - in blokjes
  • 1 rode ui - in partjes
  • 100 gr zwarte bonen - uit blik, uitgelekt
  • 50 gr veldsla
  • 1 avocado - in blokjes
  • 100 gr cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 1/2 bosje verse peterselie - fijngehakt
  • 1/2 bosje verse bieslook - fijngehakt
  • 4 el pitten & zadenmix
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Instructies

  • Warm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verspreid de zoete aardappelblokjes en rode ui over de bakplaat. Besprenkel dit met een beetje olijfolie, peper en zout en grill de zoete aardappel zo'n 25 min in het midden van de oven tot de blokjes zacht zijn geworden.
  • Breng ruim voldoende water aan de kook en voeg hier de parelcouscous aan toe. Kook de couscous in 12 minuten gaar en giet daarna af.
  • Meng de olijfolie, mosterd, honing en wat peper en zout tot een dressing.
  • Doe tot slot alle ingrediënten bij elkaar in een kom, schenk de dressing erbij en schep alles even goed om.