Ga terug
+ servings
Krokante Kip-Parmezaan
Recept afdrukken
2.81 van 21 stemmen

Krokante Kip-Parmezaan

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 100 gr Panko
  • 75 gr parmezaan - geraspt
  • 100 gr gezeefde tomaten - met knoflook
  • 2 bollen mozzarella - in plakken
  • peper en zout
  • verse basilicum

Instructies

  • Halveer de kipfilets op zo'n manier dat je twee plattere kipfilets krijgt.
  • Roer de bloem en eieren door elkaar tot een papje en schep de Parmezaan door de Panko.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Wentel ze vervolgens door het bloemmengsel.
  • Wentel de kipfilets vervolgens door het panko en Parmezaan beslag en leg de gepaneerde kipfilets op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat 15 minuten in het midden van de oven tot de korst van de kip krokant is en bruin kleurt.
  • Haal de kipfilets uit de oven en leg de plakjes mozzarella op de kipfilets. Schuif de krokante kip nog even onder de grill tot de mozzarella is gesmolten.
  • Verwarm de gezeefde tomaten in een pannetje en schep deze over de krokante kip-parmezaan. Maak af met verse basilicum.