Ga terug
+ servings
gnocchi uit de oven
Recept afdrukken
3.78 van 67 stemmen

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

In het kader van weinig moeite, groot resultaat: deze gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes is echt TOP. Een feestje voor je smaakpapillen en iedereen in het gezin gaat dit lekker vinden.
Voorbereidingstijd18 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd28 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cherrytomaatjes, chorizo, gnocchi, gnocchi uit de oven, ovenschotel
Porties: 2 personen

Equipment

  • ovenschotel 25x20cm

Ingrediënten

  • 400 gr gnocchi
  • 200 gr chorizo - in plakjes
  • 400 gr cherrytomaatjes uit blik
  • 2 tenen knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 bol mozzarella
  • 15 gr verse basilicum
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm ondertussen een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de plakjes chorizo tot de worst vet begint los te laten.
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe de cherrytomaatjes in de pan en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal goed in.
  • Schep de gnocchi door de chorizo-/tomatensaus en schep vervolgens alles in de ingevette ovenschaal.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over het gerecht in de ovenschaal. Schuif de schaal 10 minuten in het midden van de oven of tot de mozzarella is gesmolten.
  • Garneer het gerecht met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.