Ga terug
+ servings
Filodeegtaart met kipgehakt, spinazie en feta
Recept afdrukken
No ratings yet

Filodeegtaart met kipgehakt, spinazie en feta

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 8 grote vellen filodeeg *
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 300 gr kipgehakt
  • 300 gr wilde spinazie
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 4 eieren
  • 100 gr Feta
  • 1 tl maanzaadjes
  • 1/2 tl karwijzaad
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal van zo'n 15x30cm in met olie.
  • Drapeer 7 bladeren filodeeg in de ovenschaal. Laat de vellen over de ovenschaal vallen en druppel een beetje zonnebloemolie over ieder vel filodeeg voordat je de volgende neerlegt.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed beginnen te geuren.
  • Voeg dan het kipgehakt toe en bak dit rul.
  • Voeg hand voor hand de spinazie toe en bak deze mee tot de spinazie is geslonken. Doe dan de koriander, oregano, paprikapoeder en de komijn in de koekenpan en bak dit even mee.
  • Klop ondertussen de eieren samen met de feta in een andere kom op.
  • Schep het gehakt- en spinaziemengsel door de opgeklopte eieren en schenk het geheel in de ovenschaal.
  • 'Prop' het 8e vel filodeeg op de ovenschaal en vouw de overhangende vellen over de ovenschaal.
  • Besprenkel de bovenkant van het filodeeg met zonnebloemolie en strooi hier de maanzaadjes en karwijzaad overheen.
  • Bak de filodeegtaart in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar.

Notities

*Gebruik je toch filodeeg uit de vriezer, gebruik dan 10-12 vellen in totaal