Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm van 30cm goed in. Bekleed hem desnoods met een vel bakpapier.
Prak de bananen met een vork tot een papje en voeg hier het ei, de suikers, zonnebloemolie en crème fraîche aan toe. Klop het geheel met een garde even kort op tot een egaal papje.
Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een beslag.
Schep de helft van het bananenbrood-beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Klop voor de roomkaasvulling alle ingrediënten op tot een egaal beslag. Schep het beslag over het bananebrood-beslag in de cakevorm.
Schep tot slot de rest van het bananenbrood-beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Dek de cake halverwege de baktijd af met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij aan de bovenkant verbrandt.
Laat het bananenbrood helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken. Bewaar de plakken cake in een tupperware-bakje in de koelkast.