Ga terug
+ servings
Halloumi-bake met lamsworstjes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Halloumi-bake met lamsworstjes

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 2 uien - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 courgette - in blokjes
  • 1 aubergine - in blokjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 4 lamsworstjes - in stukjes
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 1 blok halloumi - in plakken
  • verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een middelgrote ovenschaal in.
  • Fruit in een hapjespan de ui en knoflook aan tot deze goed beginnen te geuren.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze nog zo'n 2 minuten mee.
  • Doe de groenten samen met de lamsworstjes in de pan en bak het geheel 5 minuten tot de groenten zacht wordt en begint te slinken.
  • Voeg alle specerijen toe en schep het geheel goed om zodat alles is voorzien van een kruidig laagje. Schenk dan de tomatenblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep na 20 minuten de groenten en lamsworstjes in de ovenschaal.
  • Verdeel de plakjes halloumi over het gerecht en zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in het midden van de oven tot de halloumi zachter wordt en bruin begint te kleuren.
  • Haal de ovenschaal uit de oven, garneer het gerecht met verse basilicum en serveer het vervolgens direct.